1 vaj
40 dkg hagyma
fehérbor
liszt
levesalaplé
Sajt
Kenyér
Hagymát megpucolom felkockázom. A vajat a lábosban megalvasztom ráteszem a hagymát és 20 percig folyamatos kevergetés mellett puhítom. Ha letelt a 20 perc megszórom kicsi lisztel és felöntöm a fehérborral kb 2-3 kornyi nálam. Majd merőkanalanként (először) hozzáadom levest is. Ha már nem csomós a liszt és szépen elkevertem benne akkor felöntöm a levessel maradékkal. Addig főzőm míg teljesen nem puhul meg a hagyma.
Kenyeret felkockázom sütőben megpirítom.
soha nem mérem a hagymát és semi mást sem. Apa ennyiből csinálja. Csak a vajat tartom meg mennyiségre.
A zöldségeket megpucoljuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Az olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Ezután felöntjük kb 1 liter hús...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a gyömbért megpucoljuk és felkarikázzuk,majd sóval borssal puhára főzzük.Ha megpuhult össze turmixoljuk és bele keverjük a natúr joghurtot.Ha nem elég híg,önhetünk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd beletesszük az apróra vágott hagymát, sárgarépát, paszternákot és zellert, hozzáadjuk a gyalult káposztát, házi ételízesítővel fűszerezz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA sütőtököt kisebb darabokra vágjuk, a héját eltávolítjuk --. Egy lábasban feltesszük főni a vízzel. -- hozzáadjuk , a sót és a cukrot. --Amikor puhára főtt a tök, botmixe...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű