menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott tészta kényeztető mártással és sok sajttal, k


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 evőkanál sótlan vaj
2 gerezd fokhagyma
1 hagyma, apró kockára szelve
7 közepes paradicsom
15 dkg bacon
1/2 csésze tejszín
1 csomag penne
8 dkg friss mozzarella, apró kockákra vágva
15 dkg reszelt Parmigiano Reggiano
só, bors
olaj

Elkészítés:


A tésztát sós vízben megfőzzük. A vajat egy serpenyőbe tesszük és hozzáadjuk hagymát, a zúzott fokhagymát és fűszerezzük, majd megdinszteljük. A felszelt paradicsomot is hozzákeverjük, majd a felaprított bacont, hozzáadjuk a tejszínt és 10 percen át főzzük. A tésztát hozzákeverjük a szószhoz, ezt követően kiolajozott hőálló edénybe tesszük és megszórjuk a sajtokkal. 180 fokon 20 percen át sütjük.

Rakott tészta kényeztető mártással és sok sajttal, k

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
SÜLT CÉKLA MADÁRSALÁTA ÁGYON
SÜLT CÉKLA MADÁRSALÁTA ÁGYON

A céklákat egyenként alufóliába csomagolom, 180 fokos sütőben 1 órát sütöm. Mikor kihűlt, meghámozom (gumikesztyűben érdemes végezni a műveletet), almareszelőn lereszelem. Fűszere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar mozzarellás saláta
mozzarellás saláta

A mozzarellákat félbevágom és egy tálba rakom. A paprikákat karikára szeletelem, a paradicsomot kis kockára vágom és hozzáadom a sajtgolyókhoz és gyengén megsózom. A fokhagymát ap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Üde saláta fokhagymás-kapros öntettel
Üde saláta fokhagymás-kapros öntettel

A salátához A salátaleveleket megtisztítjuk, és összetépkedjük nekünk tetsző darabokra. A serpenyőbe olívaolajat öntünk, és fokhagymanyomóval belenyomunk egy gerezd fokhagymát. K...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Medvehagymás tojássaláta (sonkához)
Medvehagymás tojássaláta (sonkához)

A tojásokat főzzük keményre, majd pucoljuk meg, és vágjuk fel nagyobb kockákra. A medvehagymát vágjuk fel apróra. Egy tálba tegyük bele a krémsajtot, a tejfölt, a mustárt, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk