4 közepes cékla
1 gerezd fokhagyma
kevés kapribogyó
vörösborecet
só
bors
1 jó marék madársaláta
A céklákat egyenként alufóliába csomagolom, 180 fokos sütőben 1 órát sütöm. Mikor kihűlt, meghámozom (gumikesztyűben érdemes végezni a műveletet), almareszelőn lereszelem. Fűszerezem, legalább 1 órát érlelem a hűtőben, de egy éjszakát is állhat, jobban összeérnek az ízek.
A sült cékla összehasonlíthatatlanul zamatosabb, mint a főtt változat, a saláta köszönőviszonyban sincs a bolti üveges mutánsokkal. Dekoratív és nagyon-nagyon finom, sőt még egészséges is.
...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA jégsaláta leveleket felcsíkozzuk, az uborkát hasábokra, a koktélparadicsomokat félbe vágjuk és egy tálban összekeverjük az olívabogyóval. A kenyérszelet mindkét oldalát száraz s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat héjukban megpirítjuk, sütőben, vagy grillen. Hagyjuk egy kicsit hűlni és meghámozzuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát apróra vágjuk és hozzákavarjuk, botmixerrel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kuszkuszhoz forrald fel a vizet. Tegyél bele egy picit sót is. Ha a víz felforrt, akkor vedd le a tűzhelyről, tedd bele a kuszkuszt és keverd el az olívaolajjal. Fedd le 5 per...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű