50 dkg csiperkegomba
1 nagy fej vöröshagyma
1 dl főzőtejszín
1 ek tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
4 ek napraforgó olaj
1.5 dl víz
250 g spagetti tészta (vagy makaróni)
A sampion gombát megmossuk, majd a héját lehúzzuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük,
Rádobjuk a felszeletelt gombát,az apróra vágott pár petrezselymet és kis hőmérsékleten megdinszteljük, majd a vízet ráöntjük (sok víz nem kell rá, mert a gomba is enged levet).
Fűszerezzük, sóval, borssal.
Amikor zsírjára sül, a víz elpárolog belőle, akkor 1 evk lisztet rászórunk.
Még egy kis vízet ráöntünk, a tejszínt és a tejfölt belekeverjük.
Majd még pár percig rotyogni hagyjuk, és a kifőtt tésztával tálalhatjuk.
A tojásokat a cukrokkal és a sóval jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, a szódavizet és a lisztet. Egy 20*30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a masszát beleöntjük, egyenlete...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÖsszedolgozni, keleszteni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése:tésztához összegyúrjuk a túrót,lisztet,citromhéjat,tojást és egy csipet sót.Vizet forralunk.Lisztezett deszkán 1cm vastagra kinyújtjuk a tésztát.1cm széles csíkokra vág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aprított hagymát kevés zsiradékon megdinsztelem, majd hozzáadom a filézett, kockázott csirkecombokat. Fehéredésig pirítom, majd fűszerezem. Ha van egy kis bontott fehér borunk,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű