A zöldséges ételek egyik legjobbja! Fincsi, húsmentes és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan össze lehet dobni!
Hozzávalók:
1 hagyma
2 zöld paprika
1 kaliforniai paprika
1 cukkini
1 padlizsán
20 dkg zöld bab
20 dkg meghámozott burgonya
10 dkg koktélparadicsom
zeller levél
friss petrezselyemzöld
olaj
só, bors
Elkészítése:
A zöldségeket a paradicsom kivételével meghámozzuk és felkockázzuk, majd egy edénybe tesszük és kevés vizet öntünk rá, nem kell ellepje. Adunk hozzá egy kevés olajat is. Fűszerezzük és hagyjuk párolódni. Mikor elfőtték a levüket, hozzáadjuk a felvagdosott koktélparadicsomokat és a felaprított zeller és petrezselyemzöldet. Hagyjuk még párolódni, egészen addig amíg sűrű szaft lesz alatta és a zöldségek egészen puhák lesznek, ezt követően levehetjük a tűzről.
A lencsét előző este leöblítjük és beáztatjuk. Másnap a vizet leöntjük róla és tiszta vízbe puhára főzzük, de vigyázzunk, ne főzzük szét. A főzővízbe babérlevelet, fokhagymát és só...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és salátával bélelt tálba tesszük. Behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű