1 fakanál zsír
4 fakanál liszt
40 dkg zöldborsó
3 kiskanál vegeta
2-3 sárgarépa
1 kiskanál őrölt pirospaprika
1 kis fej vöröshagyma
1 fakanál zsírra teszek 40 dkg borsót, teszek rá 3 kiskanál vegetát és egy kis borsot, teszek bele karikára vágott sárgarépát. Aki szereti ilyenkor beletehet 1 fej vöröshagymát megpucolva egészbe.Felengedem 1-2 dl vízzel. Lefedem, 15-20 percig párolom.
Lehúzom a tűzről, adok hozzá 1 fakanál lisztet és 1 kiskanál őrölt paprikát.
Felengedem kb. 2 L vízzel, majd összefőzöm.
( Én a végén kevés eperszalag tésztát főzök bele. )
Úgy egy kilónyi paradicsomot megmosunk, gömbölyű fenekükön a héjat éles kiskéssel keresztben bevágjuk, majd egyenként forrásban lévő vízbe merítjük egy percre. Ekkor a héj szépen f...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst megmosom, leszárítom, és 2-3 cm-es egyforma kockákra vágom. A megtisztított burgonyát ugyancsak kockákra, a zöldséget pedig vékony karikákra metélem. A megmosott, kicsumázot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk. Frankfurti leves...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó). Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű