olivaolaj
2 db közepes nagyságu vöröshagyma
3 db fokhagyma gerezd
200 g bacon szalonna csikokra fölvágott
250 g sampion gomba
500 ml paradicsomlé
pizza füszerkeverék kb 1 kiskanálnyi mennyiség
öröltbors
só egy huslevskocka
diszitéshez reszelt sajt.
250 - 300g makaroni tészta vagy a kedvenc kifözni valo tésztán
Az olivaolajat fölmelegitjük és az apróra vágott vöröshagymát és a szalonnát elkezdjük piritani,dinsztelni. Amikor már majdnem elérte a kivánt szint akkor a földarabolt fokhagyma gerezdeket és a tetszésszerintire völvágott gombát is hozzádjuk párpercig együtt sütjük és fölengedjük a paradicsomlével,majd még kb 1,5 dl vizet öntünk hozzá ezt kb el is fövi majd. Füszerezzük és 15 20 percig forrás után lassu tüzön összefözzük az izeket.
Közben kifözzük a tésztát és összekeverjük vele a szószt. Reszelt sajtal diszitjük.. Rántott husit kinálhatunk hozzá.
A krumplit meghámozva,felkockázva kimérem,és enyhén sós vízben megfőzöm.Áttöröm krumplinyomóval és hagyom teljesen kihűlni.Ez nagyon lényeges,mert,ha melegen teszed hozzá a lisztet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzzük. A vajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a 2 ek lisztet, majd felöntjük az 1 dl tejszínnel és 2 dl tejjel. Visszate...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű4-5 darab krumplit meghámozunk s lereszeljük a fogacsos reszelőn /citrom reszelő csak nagyban/. Ütök bele 1 egész tojást, sót és meggyúrom finom lisztel , amennyit felvesz a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt, áttört langyos krumplihoz hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egynemű tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, és rudakká nyújtjuk. Ujjnyi széles szeletekre vágjuk, amit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű