3 fej hagyma
20 dkg darabolt csirke
Őrölt fekete és fehér bors
Kakukkfű
Só
3-4 gerezd szeletekre vágott fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 főre 3 fej hagymát üvegesre párolok egy kis kanál olivaolajon a csoda serpenyőmben. Rádobom a darabolt csirkét ( 20 dkg), fehéredésig nagy lángon sütöm. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadom a fűszereket (őrölt fekete és fehér bors, csöpp kakukkfű, só), 3-4 (5-6) gerezd szeletekre vágott fokhagymát. Volt otthon, így tettem bele egy egész paradicsomot és egy egész paprikát. "Zsírjára" sütöm.
A húst megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, meghintjük sóval, jól átforgatjuk, és kicsit hagyjuk lecsepegni. Bő olajat forrósítunk. Egy tálkába szórjuk a forgatáshoz a lisztet...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, szárazra itatjuk, kockákra vágjuk. A lisztet elkeverjük ízlés szerint sóval, borssal. A húst a fűszeres liszthez adjuk, és jól átforgatjuk benne. A kétfé...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: NehézA húst nagyobb darabokra vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet és fűszerezzük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Fóliával letakarjuk és legalább két órán át pihentetjük....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és átkenjük a sóval és borssal. A zúzott fokhagymát belekeverjük a paradicsomszószba és adunk hozzá 5-6 evőkanál olajat is, fűszerezzük és átkenjük vele a hús...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű