2 kg csirkeszárny
chilis só
fehér bors
olíva vagy napraforgó olaj
chilis méz / körülbelül jó 250 g mézet is elbír/
7 dl barbecue szósz
füstölt cayenne por (elhagyható)
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is. Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirke szárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, majd addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rásül a húsra. Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.
Kevés olajon megpiríjuk a két fej hagymát, a kaliforniai paprikát felcsíkozva, a vékonyra szeletelt sárgarépát, majd a 40 dkg csíkozott csirkemellet. Jól összesütjük őket, majd 1 g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél centis vastag szeletekre vágom a csirkemelleket és besózom. Egy tálba teszem a lisztet, tojást, sót, sütőport, és a sört, majd alaposan kikeverem, hogy csomómentes legyen. Egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkecombok bőrét fellazítom, majd besózom őket, és félreteszem. A sav. káposztát (ha nagyon savanyú átöblítem) kinyomkodom, és apróra vágom. Egy pici olíva olajon átsütöm az ap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzedjük le a húsról a bőrt, és vágjuk úgy szét, hogy a lehető legnagyobb felületű legyen. Egy csikemellhez 1 ek. cukrot téve jól dörzsöljük bele a húsba mindkét oldalán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű