4 kg csirkeszárny
chilis só
fehér bors
olíva vagy napraforgó olaj
chilis méz / körülbelül jó 250 g mézet is elbír/
7 dl barbecue szósz
füstölt cayenne por (elhagyható)
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, a combokat a szárnyról levágjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és tepsibe, egymás mellé fektetjük a combokat és a szárnyakat. Meglocsoljuk a chilis mézzel, olíva vagy napraforgó olajat csorgatunk rá, végül a húsra öntjük a barbecue szószt is. Ha szeretjük, akkor egy kis füstölt cayenne porral még megszórhatjuk a tetejét. Alufóliával fedjük be a tepsit és 200 fokos sütőben 25-30 percig pároljuk a csirke szárnyakat, majd vegyük le róla a fóliát, majd addig süssük tovább, amíg a szósz szépen rásül a húsra. Sült burgonyával vagy salátával is fogyaszthatjuk.
A vajat szoba-hőmérsékletre hozzuk. száraz fűszereket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és alaposan összedolgozzuk. A csirke hasüregét kissé sózzuk, a mellen fell...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűA krumplikat héjával együtt megfőzzük addig amíg meg nem puhulnak. Közben a csirkét megmossuk, felvágjuk kisebb darabokra és befűszerezzük. Kevés olajon és hagymán hirtelen átsütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét és a gombát egyforma kockákra vágjuk, majd a vaj és olívaolaj keverékén megpirítjuk. Sót, borsot, fokhagymát adunk hozzá, és beleöntjük a tejszínt is. Beletesszük a kapri...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkecomb A combokat leöblítjük, leitatjuk, majd egyenként bedörzsöljük a fűszersóval, borsozzuk, és megkenjük a mustárral. Felforrósítjuk a libazsírt. A combokat elősütjük, maj...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Könnyű