2-4 db egész csirkecomb
ízlés szerint:
sárgarépa
petrezselyemgyökér
karalábé
1 fej vöröshagyma
1 fej lilahagyma
olíva olaj
só
fehérbors
majoranna
rozmaring
kakukkfű
fehérbor
A zöldségeket megtisztítjuk és nagyobb hasábokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olíva olajon kicsit megpirítjuk, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a friss rozmaringot és a kakukkfű leveleket is. Ezután a zöldséges, fűszeres keveréket egy tűzálló tál aljára terítjük. A konyhakész csirkecombok mindkét oldalát kevés olíva olajon hirtelen átsütjük. Közben sóval, borssal, majorannával ízesítjük, a zöldségágyra fektetjük, majd ráöntjük a kevés olívát, amiben sütöttük. Rászórjuk a kockára vágott lila és vöröshagymát. Picit még borsozhatjuk, sózhatjuk. 2-3 ágacska friss rozmaringot is tegyünk a hús mellé, majd öntsünk alá egy kis vizet és egy pohár fehérbort. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőbe tesszük. Amikor a hús megpuhult, levesszük róla a fóliát, és néhány perc alatt ropogósra sütjük.
1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, megsózzuk. 2. A tojásokat felverjük, és előkészítjük a barna rizslisztet is egy tányérba. 3. A húst először belehempergetjük a rizslisztbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét apróra vágjuk és a cukkinit lereszeljük, majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabliszttel/zabpehellyel illetve a tojással. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác hozzávalóit jó alaposan keverd össze (ha nincs sumacod, elhagyhatod, de vele sokkal jobb). A csirkecombokat tedd egy simítózáras nylon zacskóba. Én a bőrét leszoktam szedn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA megtisztított husikat vékonyra klopfoljuk, és olajjal kikent tepsibe fektetjük. Meghintjük kevés sóval és ízlés szerint fűszerkeverékkel. Ráfektetjük a sonkaszeleteket. A megt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű