A csokimázhoz 20 dkg porcukorba 2 ek kakaót, 2 ek napraforgó olajat és 3 ek forró vizet keverünk.
Az napraforgó olajtól szép fényes lesz, viszont vigyázni kell a vízzel. Ha túl sok, elfolyik a máz. Inkább legyen keményebb, mert forró vízbe mártott késsel simán elsimítható a sütin.
A tésztához a vajat robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrokat, a sót és a reszelt citromhéjat is. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlap: A gesztenyemasszát, rum vagy rumaroma (ízlés szerint), a porcukrot kevés tejjel jól összegyúrjuk ( nekem 1 dl tej sem kellett hozzá, ezért ajánlatos fokozatosan hozzáadni, n...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral, olajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejet. A lisztet, a kakaót és a szódabikarbónát összekavarjuk, és ezt is a tojásos-tejes krémhez keverjük. Egy 20×3...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűTálba bele szitálom a lisztet, bele teszem a sót, a tojást amit felverek és dagasztom az ecetes vízzel. A tészta keménysége közepes legyen, inkább egy picit keményebb ,,,addig dag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű