menu

Családireceptkönyv.hu

Laska


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg liszt

1 ek. só

kb.: ½ liter víz, amennyit a liszt felvesz

1 ek. fagyos zsír

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, annyi vizet adunk a liszthez, hogy olyan állaga legyen a tésztának, mint, amit kifőzni szoktunk. Lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, majd akkora darabokat vágunk belőle, amekkora egy megfordított tepsi aljára fér. Majd elkezdjük egyesével kisütni a tésztát. Ezt tehetjük a sütőben, vagy a tűzhelyen, gázláng fölött. A tepsi aljára fektessünk rá egyet a felvágott tésztalapból és tegyük be az előmelegített sütőbe, és közepes lángon kezdjük el sütni. Amikor a tészta egy kicsit megpirult fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg. Többször kell forgatni a lapokat, amíg megsülnek, de arra nagyon ügyeljünk, nehogy megégjenek.

Ha a gázláng fölé tesszük a megfordított tepsit és úgy sütjük meg a tésztát, akkor is csak közepes lángon tegyük, azért, hogy még véletlenül se égessük meg, vagy süssük túl a laskát. Természetesen, ebben az esetben is többször kell forgatni a tésztát, amíg jól átsül.

Amikor a lapok kihűltek, falevél nagyságúra tépkedjük és lobogó, sós vízzel leforrázzuk. Addig hagyjuk csak a vizet a tésztán, amíg egy kicsit megdagad, de figyeljünk rá, hogy ne ázzon szét.

Miután lecsepegtettük a tésztát egy tálba rétegezzük. A tészta rétegek közé tehetünk pirított hagymás zsírt, vagy tepertős zsírt, vagy zsírban pirított tejfölt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A maradékot másnap egy kis zsíron melegítsük meg és ismét olyan lesz, mintha frissen készült volna!

Laska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anett
Bucatini all'amatriciana (olasz paradicsomos tészta)
Bucatini all'amatriciana (olasz paradicsomos tészta)

1. Feltesszük a vizet forrni a tésztának, sózzuk. 2. Felvágjuk a tokaszalonnát kb. fél centis darabokra. Egy serpenyőbe teszünk 2 kanál olívaolajat, beletesszük a csípős paprikát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Naan kenyér
Naan kenyér

A tésztát összeállítom a hozzávalókból és néhány percig dagasztom. Elég kemény ez a tészta, de az a tapasztalatom, ha könnyíteni akarunk rajta és folyadékot adunk hozzá, akkor töri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis tészta
Krumplis tészta

Egy lábasba vizet öntünk, bele 1 tk só, 1 ek olaj, és felforraljuk. Megfőzzük benne a tésztát, majd hideg vízzel leöblít, és lecsepegtet. Egy edényben (vagy wok-ban) 5 ek olajon...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paleo zsemle
Paleo zsemle

Sütőt 175 fokra előmelegítem. A száraz alapanyagokat egy nagy tálban összekeverem. Egy másik tálban felverem a tojásfehérjéket közepesen kemény habbá, majd hozzákeverem a forró...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk