Hozzávalók
3 egész tojás
kb. 40 dkg liszt (amennyit a tészta felvesz)
kevés víz
szilvalekvár
4 evőkanál zsiradék
10 dkg zsemlemorzsa
Az egész tojásokból a liszttel és kevés vízzel ruganyos tésztát gyúrunk. Akkor jó, amikor már nem ragad a kezünkhöz. Cipót formálunk belőle és letakarva fél órát hagyjuk pihenni. Sodrófával nagyon vékonyra kinyújtjuk, derelyevágóval felkockázzuk. Minden kocka közepébe teszünk egy késhegynyi szilvalekvárt, és egyesével minden kocka szélét egymáson áthajtjuk, így háromszögletű tésztát kapunk. Végül a széleit jól összenyomkodjuk. Bő, sós vízben, fedő alatt készre főzzük, majd leszűrjük. Megszórhatjuk cukros dióval is, de pirított zsemlemorzsába is forgathatjuk.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót, a borsot. Ha összeállt, levesszük a tűzről, és lassan, folytonos kev...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Először is fél kiló tésztát szórjuk bele egy lábasba. Minden más hozzávalót egyszerűen tegyük rá a tésztára: egy maréknyi friss bazsalikomlevelet csíkokra vágva, a lilahagymát v...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk és megpirítjuk. Azután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát és üvegesre pirítjuk. A paradicsomot és a kolbászt feldaraboljuk és hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyűa burgonyát megfőzzük -még melegen összetörjük -miután kihült hozzáadjuk a lisztet ,tojást,sót,margarint,búzadarát -összegyurjuk,kinyújtjuk majd négyszögökre osztjuk a ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű