Hozzávalók:
50 dkg dió
50 dkg porcukor
20 dkg zsemlemorzsa
4 tojás fehérje
2 evőkanál kakaó
Szükséges hozzá egy macskapracli készítő forma is.
Ez egy eredeti móri sváb „lagzis” sütemény, csak Móron készítették, még a környék többi településén sem (nem úgy mint a kvircedlit vagy a nuszstanglit, amik szintén nagyon finom sváb sütemények, előbbi borkorcsolya is). Nagyon könnyű elkészíteni, ha van hozzá formánk és könnyen a család kedvence lesz. Összegyúrjuk a száraz hozzávalókat, a végén a tojás fehérjét. A kész tésztát vizes ecsettel kikent formába nyomkodjuk (így könnyen kijön), majd deszkán kiütjük belőle és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Előmelegített sütőben 150 fokon sütjük.
Csak tekerjük fel a megtöltött palacsintákat és rendezzük őket egy kerek formába, öntsük nyakon a következő hozzávalókból álló keverékkel: 2 felvert tojás, 1 dl tej, 0,5-1 tk cu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tojások fehérjét kemény habbá verjük -a sárgákat + cukor összekeverjük fehéredésig ---a tojásfehérjéhez adjuk a sütőporos lisztet+kókuszreszelék+ cukros tojássárgáját -óvatosa...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűSmält matfettet. Vispa ägg och socker pösigt. Häll i matfettet. Rör om väl. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten. Smaksätt eventuellt med rom eller...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű