2 kg burgonya
½ kg liszt
2 evőkanál zsír
fosóka szilva
pirított zsemlemorzsa
porcukor
fahéj
A burgonyát héjában megfőzzük. Amikor langyosra hűlt, megtisztítjuk és krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet és a zsírt, majd jól összedolgozzuk. Amikor kész, lisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk, és négyszögeket vágunk belőle. A kimagozott, félbevágott szilvát először cukorba, majd egy kis fahéjba mártjuk, majd a tészta közepébe tesszük. A tészta széleit ráhajtjuk a szilvára, majd gombócot formázunk belőle. (Praktikus, ha a megízesített fél szilvákat összefordítjuk és így helyezzük a tészta közepébe.) Forrásban lévő, bő vízben főzzük ki a gombócokat. Miután kiszedtük és lecsöpögtettük, forgassuk pirított zsemlemorzsába, tálaláskor pedig fahéjas porcukorral szórjuk meg a tetejét.
To make dough: Place all ingredients for dough into a stand mixer with a hook attachment. Turn mixer to low until dough comes together. Turn to medium and let knead for 5 minutes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból jó kemény tésztát gyúrok, ha nem állna össze, egy-két evőkanál vizet teszek hozzá. Egy óra hosszat nylonzacskóban pihentetem Ezután 14-16 darabra vágom szép sima, o...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű•A padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és 15 perc múlva kinyomkodjuk a levét. •Olívaolajon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és amint érezzük a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brokkolit sós vízben megfőzzük. A hagymát felkarikázzuk és kókuszzsíron vagy oliván megpirítjuk. A sonkát felkockázzuk, a hagymán megpirítjuk. Felöntjük a rízstejszínnel, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz