80 dkg finomliszt
4 dl tej
3 dkg élesztő
10 dkg cukor
6 ek olaj
1 db tojás
1 cs. só
2 ek kakaópor
kevés víz
kenés:
1 tojás
Élesztőt felfuttatjuk. Hozzáadni a többi tejet,olajat,rászórjuk a lisztet és a csipet sót, majd sima tésztává dagasztattam a géppel. Amikor már jó volt, akkor elfeleztem a tésztát.
A kakaót annyi vízzel elkevertem , hogy krémes állagú legyen, az egyik tésztába beledolgoztam. Duplájára kelesztettem őket.
Mindkét tésztát 16 felé vesszük, gömbölyítjük őket és letakarva hagyjuk 10 percet pihenni.
Ezután egy barna gombócra ráteszünk egy fehéret és kinyújtjuk őket ovális alakúra, jó vékonyra.
Feltekerjük a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Letakarva ismét kelesztjük. 20-30 percet.
3-4 helyen bevagdossuk a tetejüket, tojással lekenjük.
180 fokon 15-20 perc
Langyos , cukrozott tejbe felfuttatjuk az élesztőt. A szacharint kicsit megáztatjuk, hogy felolvadjon. A kakaót elkeverjük kevés vízbe. Egy tálba beleöntjük a kakaó kivételével...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókból tésztát dagasztunk, első kelés után formázhatjuk, majd második kelés után megsütjük
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1 kg lisztből, fél l tejben 50 g élesztő felfuttatva, 10 dkg olvasztott vajból, 1 dl olajból, 1 tojásból, 2 kanál cukorral és csipetnyi sóval tésztát dagasztottam, 1 órát kelni hag...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű