menu

Családireceptkönyv.hu

272. Békebeli ropogós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt (BL55)
1 nagy evőkanál (50 g) tejföl
2 dl tej (200 g)
1 dl víz (100 g)
2 dkg (20 g) friss élesztő v. 7 g por
2 tk (10 g) só

Elkészítés:


A tej, víz össze hozzá tejföl, langyos.
A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket. Dagasztás.
Dagasztás után 40-45 percet kelesztjük, 8-10 fele osztani,gombóccá .
10 perc pihi,formázni.
A tészta nagyon ruganyos nagyon vékonyan olajozott felületen szép vékonyra nyújtani, szorosan felcsavarni úgy, hogy közben kifelé sodorjuk a tenyerünkkel.
Sütőpapíros tepsin 30 perc kelesztés.
220 fok alul felül sütésen. A sütő aljába 1 dl víz /gőz./,
spriccelni vízzel a kifliket.
10-15 perc sütés után elkezd pirulni, levenni a hőmérsékletet 200 fokra és bekapcsolnia légkeverést.
3-5 perc alatt pirosra sütni, vízzel spriccelni.

272. Békebeli ropogós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
309. Cukros-fahéjas rúd
309. Cukros-fahéjas rúd

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép táljába mérjük a több...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Túrós rózsa
Túrós rózsa

1 óra alatt a duplájára kelt. Kissé lisztezett felületre borítjuk, és szétdaraboljuk. Nálam 11 dkg-os gombócokra sikerültek, de mint később kiderült, lehettek volna sokkal kisebbek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Fahéjas fátyol bögrésen
Fahéjas fátyol bögrésen

1. Egy műanyag tálban a tejet, a vajat és a cukrot felmelegítjük mikrohullámú sütőben. Ha nincs mikró, akkor tűzhelyen, tűzálló edényben. Csak meleg legyen, ne forró. 2. Ezután ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
272. Békebeli ropogós kifli
272. Békebeli ropogós kifli

A tej, víz össze hozzá tejföl, langyos. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket. Dagasztás. Dagasztás után 40-45 percet k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk