50 dkg liszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
3 ek.olaj
2 tk só
2 dkg élesztő
2 ek burgonyapehely, püré (elhagyható)
töltelék: darált sonka,szalámi,sajt, stb.
kenés: tojás,magok
A tésztát dagasztani,50 perc kelesztés.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8 -10 darabba osztani, gömbölyíteni, letakarni 15 percig pihi.
A pihentetés végén a tésztákból 2-3 mm vastagságú korongokat nyújtani. A közepére, hosszú csíkban a töltelék, reszelt sajt, a tészta két oldalát a töltelékre hajtani, / tölcsérforma/. A töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tenni, fóliával letakarni 30 percig pihenni hagyni. Sütőt 200 fokra melegíteni ,a tésztát lekenni tojással,megszórni magokkal. 20 - 25 perc sütni,pirosra.
A húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a pirospaprikát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.1 órát hagyjuk pihenni, majd gomb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat. A besamelhez felforra...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűElőször főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű