menu

Családireceptkönyv.hu

127. Töltött tölcsér


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1,5 dl víz
1,5 dl tej
3 ek.olaj
2 tk só
2 dkg élesztő
2 ek burgonyapehely, püré (elhagyható)

töltelék: darált sonka,szalámi,sajt, stb.

kenés: tojás,magok

Elkészítés:


A tésztát dagasztani,50 perc kelesztés.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 8 -10 darabba osztani, gömbölyíteni, letakarni 15 percig pihi.
A pihentetés végén a tésztákból 2-3 mm vastagságú korongokat nyújtani. A közepére, hosszú csíkban a töltelék, reszelt sajt, a tészta két oldalát a töltelékre hajtani, / tölcsérforma/. A töltött tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tenni, fóliával letakarni 30 percig pihenni hagyni. Sütőt 200 fokra melegíteni ,a tésztát lekenni tojással,megszórni magokkal. 20 - 25 perc sütni,pirosra.

127. Töltött tölcsér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Húsgombóc kelbimbóval, paradicsomos mártásban
Húsgombóc kelbimbóval, paradicsomos mártásban

A húst egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a pirospaprikát, a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.1 órát hagyjuk pihenni, majd gomb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat. A besamelhez felforra...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Brigi
Rizses lecsó
Rizses lecsó

Először főzd meg a barna rizst 2,5-szörös vízben (kb. 40 perc). A főtt barna rizst tedd lefedve félre. Kevés zsiradékon párold meg a kisebb darabokra vágott vöröshagymát, majd add...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarhonyás hús
Tarhonyás hús

A húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk