este: 30 dkg liszt,
3 dl víz
2 ek olaj
4 dkg élesztő.
reggel: 1,20 kg liszt
5 dl víz
3- 5 dkg só
2 ek olaj.
Előtészta /öregtészta/ összekeverni,letakarni, konyha hőmérsékleten hagyni. 10-12 órát állni, másnap sütök vele. A tészta jól felfut a tálban, majd összeesik.
Másnap hozzá a többi anyag.
Dagasztani. Keleszteni 2 x 30 percig pihen, félidőben kissé átmozgatom a tésztát. Második pihentetés után elosztani 16 fele. 16 gombócot formálok belőle, letakarom és 10 percig pihentetem, majd kinyújtom őket és feltekerem. kb 18-20 cm legyen a hossza is és az alsó széle is. A szélesebbik végétől feltekerni .Sütőpapíros tepsire rakom és 60 percig újra kelesztem. 40 percnél bekapcsolom a sütőt. Előmelegítem 200 fokra és beteszem mindkét tepsit. Légkeveréssel 200 fokon 10 percig, majd 170 fokon 10 percig sütöm.A kifliket mielőtt beteszem sülni, jócskán lespriccelem a kifliket, vízzel. és még a sütő aljába is teszek kis edénybe vizet gőznek.
A hűtőből kivett vajat kockákra vágom és a sóval (cukorral) elkevert liszttel gyorsan összemorzsolom. (Lehet géppel is.) A közepébe mélyedést túrok a kézfejemmel és belemérem a vi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba szitáljuk a lisztet, és összekeverjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olajat, a vizet, cukrot a tejet és végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 5 percig. Ezután gyúrjuk át a tésztát bambuszro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk a tetejét kevés liszttel,majd hagyjuk felfutni. Az átszitált lisztben elkeverjük a sót, majd a felfu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű