menu

Családireceptkönyv.hu

46.Finom puha kalács-kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g liszt,
1 teáskanál cukor,
1 evőkanál só,
260 – 270 ml víz (langyos legyen),
1 tasak porélesztő (7 g),
40 g vaj,

kenés
1 db tojás vagy 1 – 2 evőkanál tej

Elkészítés:


Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos vizet és kavarjuk össze, majd tegyük bele a vajat és dolgozzuk össze a tésztát a robotgép segítségével kb. 15 perc alatt. Kézzel is dagaszthatjuk a kenyeret, akkor kissé hosszabb ideig tart, de úgy is finom lesz.
Formázzuk meg hosszúkás alakúra a kapott tésztát (ebből az adag tésztából 1 db kenyeret kapunk). Tegyünk a tepsibe sütőpapírt, majd helyezzük rá a kenyeret.
Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és tegyük meleg helyre kelni kb. 50 percig. Amikor megkelt, vagdossuk be a kenyeret egy éles késsel, majd kenjük le a felvert tojással vagy tejjel. Tegyük a kenyeret előmelegített sütőbe majd 180 fokon süssük 40 – 45 percet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tönkölybúza- simaliszt keverék magokkal by Rita Vala
Tönkölybúza- simaliszt keverék magokkal by Rita Vala

Bögre- 2,5-3 dcl... 1,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt,1,5 bögre simaliszt, 1púpos kiskanálnyi só,1,5 kiskanálnyi szárított élesztő (Jednotás 1 tasak- már nem kanalazom), 1,5 b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi kenyér
Házi kenyér

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

1. Az élesztőt langyos, cukros tejben megkelesztjük, a burgonyát meghámozzuk és egészben puhára főzzük, melegen áttörjük, hagyjuk kihűlni. 2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Házi kenyér
Házi kenyér

A szilárd hozzávalókat egy tálban összekeverjük, majd mehet hozzá a víz, amit annyira elkeverünk, hogy a lisztes keverék egyenletesen nedves legyen. A tészta galuska állagú lesz....

Elkészítési idő: 12 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk