menu

Családireceptkönyv.hu

59. Gombás sajtszószos makaróni


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csomag makaróni tészta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd aprított fokhagyma
3 ek zsiradék
1 csiperkegomba konzerv
Pirospaprika, só, bors, kakukkfű
20 dkg edami sajt
3 dl főzőtejszín

Elkészítés:


A makaróni sós vízben kifőzzük.
A vöröshagymát apróra vágunk és a felaprított fokhagymával együtt zsiradékon megfonnyasztjuk.
A gombáról leöntjük a levet, majd felaprítjuk kisebb darabokra.

Rádobjuk a hagymákra, kevés pirospaprika, só, bors, kakukkfű ízlés szerint.
Kis vizet öntünk rá, 2-3 decit.
Egy kicsit összeforrnak, majd a sajtot lereszelünk és a főzőtejszínnel elkeverünk.
Ezt ráöntjük a gombára és jól elkeverjük.
Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
Elzárjuk alatta az energiaforrást.
Nem sóztam agyon se a szószt se a tésztát, mert én tálaláskor vörös hawaii sóval szórtam meg.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfi­ol­zsemle
Karfi­ol­zsemle

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 3. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm magas korongokat a masszából, eze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Illatos lakás
Illatos lakás

Az alkoholban elkeverem a kiválasztott illóolajokat. A megfázásos, téli időszakban én 10-10 csepp levendula és citrom, 5-5 csepp szegfűszeg és fahéj olajokból készítem az oldatot....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
TORTILLA
TORTILLA

15 dkg liszt, 2 evőkanál olaj egy kávéskanál só, és nekem 8 cl víz kellett hozzá... szép simára gyúrtam, majd 4 részre vágtam kigömbölyítettem, elsőre kézzel kilapogattam, majd szé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Lángos
Lángos

Az élesztőt langyos tejben megfuttatjuk, és a liszttel, a tejföllel és a sóval nem túl lágy tésztát gyúrunk belőle. Letakarjuk, és kb. fél órát langyos helyen kelesztjük. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk