32 dkg langyos víz
2,5 dkg élesztő
6 ek.olaj
64 dkg liszt
2 cs.tk só
Élesztő futtatni.
Víz,olaj,liszt,só összedolgozni az élesztővel.Dagasztani,puha rugalmas tészta.Tál alját kiolajozni,a tésztát 40-50 percig keleszteni.Alaposan átgyúrni,formázni.20-25 perc pihen.Közbe sütőt bekapcsolni 220 fokra,aljába vizes edény.Tésztát bevágni,spriccelni,30-35 perc sütés.
Készíthető:kifli,zsemle,foccacia,pizza,kenyér,bagett.
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenké...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból laza tésztát dagasztunk úgy hogy az olvasztott vajat az edény oldalára csorgatjuk dagasztás közben, így veszi fel azt a tészta folyamatosan. 1 órát kelesztjük, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz összes hozzávalót a kenyérsütőgép/dagasztógép üstjébe mérem. (lehet kézzel is dagasztani, az sem tart tovább). Könnyű, a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPriprema: Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane. Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű