menu

Családireceptkönyv.hu

296. Alaptészta /zsemle,bagett,stb/.


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


32 dkg langyos víz
2,5 dkg élesztő
6 ek.olaj
64 dkg liszt
2 cs.tk só

Elkészítés:


Élesztő futtatni.
Víz,olaj,liszt,só összedolgozni az élesztővel.Dagasztani,puha rugalmas tészta.Tál alját kiolajozni,a tésztát 40-50 percig keleszteni.Alaposan átgyúrni,formázni.20-25 perc pihen.Közbe sütőt bekapcsolni 220 fokra,aljába vizes edény.Tésztát bevágni,spriccelni,30-35 perc sütés.

Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthető:kifli,zsemle,foccacia,pizza,kenyér,bagett.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sós perec
Sós perec

Az élesztőt a langyos tejben felfuttatom, a liszttel, 2 evőkanál cukorral, 1 evőkanál sóval és az étolajjal összegyúrom. Letakarva kicsit pihentetem, majd 32 darabra vágom. Egyenké...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk  - mama receptje
Fánk - mama receptje

A hozzávalókból laza tésztát dagasztunk úgy hogy az olvasztott vajat az edény oldalára csorgatjuk dagasztás közben, így veszi fel azt a tészta folyamatosan. 1 órát kelesztjük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zsemle
Zsemle

Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép/dagasztógép üstjébe mérem. (lehet kézzel is dagasztani, az sem tart tovább). Könnyű, a kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Melinda
Pamuk kifle sa dzemom
Pamuk kifle sa dzemom

Priprema: Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane. Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk