recept 7 dl- üvegekhez
egy tk só
3 tk cukor
egy kávéscsésze 9% ecet
víz
kapor
mustármag
néhány szem fekete bors
egy babérlevél
egy szelet vöröshagyma
egy gerezd fokhagyma
Minden üveg aljába teszel mustármagot, szemes fekete borsot, kaprot, egy babérlevelet, egy cíkk fokhagymát, egy szelet karikára vágott hagymát. Berakod a meg mosott uborkát és az oldalába helyenként felkarikázott sárgarépát.
Hozzá teszel egy kk. sót, három kk. cukrot, egy kisebb kávéscsésze (kb 1 dl) ecetet és tovább felöntöd vízzel. Lezárod az üvegeket és vizes dunsztba teszed. Forrástól számítva 5-10 perc, amíg az uborka színt vált.
Kikapcsolod és hagyod benne kihűlni. Az uborka finom, ropogós marad.
A paprikákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk karikákra. Mi benne hagytuk a csumát a magokkal, hiszen erős paprikáról van szó, és annak az ereje pont a magokban van. Persze, akit z...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át. 2. Vágjuk le az uborkák végeit. 3. Az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be. 4. Az üveg aljába tegyük be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDați morcovii prin răzătoarea medie (manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie). 2.Tăiați ardeii în fâșii. 3.Tăiați ceapa și roșiile în cuburi mici și, respectiv, medii (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű