350 g liszt
250 g joghurt
1 tk sütőpor
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor
2 gerezd fokhagyma
30 g vaj
A lisztet szitáljuk egy tálba, és mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe a mélyedésbe adjuk hozzá a joghurtot, a sütőport, a cukrot és a sót. Keverjük össze a hozzávalókat, fokozatosan adjuk hozzá a lisztet oldalról, amíg teljesen fel nem szívódik.
A keveréket lágy tésztává gyúrjuk, és 8 golyóra osztjuk. 5 percig pihentetjük őket.
Minden golyót görgessünk vékony korongokká, és rakjuk egymásra, sütőpapírt helyezünk az egyes lapok közé, nehogy letapadjanak.
A laposkenyér főzése:
Melegítsen fel egy serpenyőt közepes/magas lángon (9-ből 7-8. fokozat). Enyhén megolajozzuk, és mindegyik lapos kenyeret mindkét oldalukon kb. egy percig sütjük.
Miután eltávolította, bőségesen kenje meg vajjal, és dörzsölje be szeletelt fokhagymagerezdekkel. Ízlés szerint a fokhagymát is felapríthatjuk, és a forró, frissen készült laposkenyerekre szórhatjuk.
Azonnal tálaljuk és fogyasszuk el, mivel a fokhagymás és vajas lepénykenyér kihűlése után megkeményedik.
Ezeket a laposkenyéreket frissen lehet a legjobban fogyasztani, de ha van maradék, érdemes felmelegíteni őket tálalás előtt, hogy visszanyerjék eredeti lágyságukat és fokozzák az ízeket.
https://tastyfoodathome.me/garlic-and-butter-flatbread-recipe/?
1. Schritt Den Ofen auf 180 °C vorheizen; ein Mit Backpapier bestücktes Backblech bereitstellen. 2. Schritt Das Mehl und das Backpulver in einer grossen Rührschüssel vermengen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztom, közben figyelem, kellhet bele még víz, ha nem elég lágy a tészta! Majd az utolsó pár percben hozzáadom a magkeveréket is. Kicsit lágy, ragadós a tészta, ilyennek kell le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a hozzávalókkal összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük a tésztát, felosztjuk, kicsit pihentetjük, sodorjuk, perecet formázunk, l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat bedagasztjuk, kelesztjük, formázzuk, sütjük kb. 35-40 percig . LIMARA ÖREGTÁSZTÁJÁT HASZNÁLOM
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű