menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger/hot-dog kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


200 ml tej
2 ek cukor
2 dkg élesztő
60 dkg liszt
4 dkg olaj,/1 dl/
1 csipet só /1 tk kanál
1 db tojás
1 dl joghurt
1 tojás kenéshez
szezámmag szóráshoz

Elkészítés:


élesztő futtatni
liszt,só,tojás,tej,joghurt ,bele az élesztő majd olaj
dagasztani,tálat kiolajozni,bele a tészta
a tetejét olajozni.1-1,5 óra keleszteni. 6 felé osztani, oválisra nyújtani, feltekerni, tenyérrel ellapítani 1,5-2 cm vastagra
2 tepsi,papír, fél óra kelni
tojással lekenni,maggal megszórni
légkeverés nélkül
180 fok kb,20 perc sütni
ha megsült vízzel lespiccelni.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Egy órát langyos helyen kelesztem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Éva
Tejes mini zsemle
Tejes mini zsemle

00 ml langyos tejben 1 kk cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a vajat, a felfuttatott élesztőt és a maradék cukrot és tejet. Jól...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gofri
Gofri

Liszteket, sót, sütőport és a tejet csomómentesen elkeverem. A tojásokat szétválasztom, a sárgáját az olajat és a cukorhelyettesítőt belekeverem a tésztába. A tojások fehérjét...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Virsli bundában
Virsli bundában

A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük a meleg tejet, olvasztott vajat, beleütjük a tojást és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Egyelőre még ragacsos, de 50 perc kelesztés u...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk