50 gr élesztő
½ p meleg víz
1 ek cukor
3 tojás
½ p olaj
½ p cukor
½ p narancslé v. run
1 kávéskanál vaníliáscukor
6-7 p liszt
olaj a sütéshez
porcukor
Keverje össze az élesztőt a vízzel és a cukorral
Keverje össze a többi hozzávalót
Hagyja kelni 1 ½ óráig
Nyújtsa ki a tésztát kb. 1 cm vastagra, vágjon ki köröket
Öntsön olajat egy edénybe (10 cm magasan),
és forrósítsa fel. Egyszerre kb. három fánkot süssön, először az egyik, majd a másik oldalán, míg aranybarna nem lesz.
A fél csésze zabpelyhet leöntjük a fél csésze forró vízzel, elkeverjük és félretesszük addig, amíg teljesen kihűl. Dagasztógép táljába mérjük a joghurtot, hozzáadunk 1 dl vizet,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojás...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1. Alaposan ki kell dagasztani. 2. Folpackkal lefedve a duplájára keleszteni meleg helyen. 3. 10-12 részre osztani, gombócolni, 10 percig pihentetni. Én tettem bele áztatott mazs...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tésztához a vajat a porcukorral és a liszttel, valamint a sóval elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a hideg tejben feloldott élesztőt és a tojást. Rövid ideig gyorsan gyúrjuk, majd konyharu...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű