menu

Családireceptkönyv.hu

317.Hernyó kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
2 tk. só
1,5 dl tej
1,5 dl víz
2 ek. burg.pehely (elhagyható)
3 ek. olaj
2 dkg élesztő

Töltelék:
sonka
füstölt sajt
reszelt sajt
sonka,kolbász- darált

Elkészítés:


bedagasztottam, duplájára kelesztettem.
Lisztezett felületre borítottam, majd 8-12 egyforma darabba vágtam.
A darabokat kinyújtottam egy kb. téglalap formára. Az aljára tettem egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot, majd a felső harmadát a tésztavágóval vagy pizzavágóval felvagdostam.
A felvágott részt reszelt sajttal beborítottam:
Ezután lentről feltekertem. Ügyelni kell rá, hogy a bevagdosott tészta vége a kifli alá kerüljön, különben szétnyílik sütés közben:
Sütőpapíros tepsin újra kelesztettem őket, majd 180 fokra előmelegített, gőzös sütőben 20 perc alatt pirosra sütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar LIMARA KENYÉR
LIMARA KENYÉR

A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetővel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Kelt kakaóscsiga
Kelt kakaóscsiga

Az olvasztott vaj kivételével mindent a kenyérsütőgép üstjébe készítek és elindítom a dagasztást. Kb. 10 perc után kis adagokban öntöm hozzá az olvasztott vajat, tovább dagasztom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Fustolt sonkával toltott sós fonott házi kalács
Fustolt sonkával toltott sós fonott házi kalács

A hozzávalókat osszekeverjuk, jól kidolgozzuk. Fél órát pihentetjuk a tésztát, vigyázva, hogy meg ne fázzon! Majd 3 részre osztjuk, elsodorjuk téglalap alakúra, amelyet megkenjuk t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Békebeli sóskifli
Békebeli sóskifli

Öregtészta Az élesztőt feloldjuk a folyadékban és hozzáönjük a liszthez. Nem kell dagasztani, csak egyneművé kell keverni. Az öregtésztát előző este összeállítom és reggelig a hű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk