A tésztához
15 dkg margarin
2.5 dl víz
15 dkg finomliszt
6 db tojás
A krémhez
1.2 l tej
2 tasak vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg cukor (kristály)
25 dkg margarin
habhoz
3 dl tej
2 csomag habfixáló
90 g tejszínhab por
5 dkg étcsokoládé (a tetejére)
A laphoz 15 dkg margarint 2,5 dl vízzel felfőzünk, forrón beleteszünk 15 dkg sima lisztet és a 6 tojást egyenként. Jól kikavarjuk simára.
Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot sütünk belőle egy lapos tepsibe vagy annak a hátoldalán (a sütő legyen forró, a lapot pedig világos zsemleszínűre süssük). A tészta sütés köben púposodni kezd, de ez a jó. Óvatosan süssük, mert hamar megpirul
A krémhez a tejet a pudingporral, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral megfőzzük. Ha kihűlt, habosra keverjük vele az egy kocka margarint, majd az egyik lapra kenjük.
A habhoz 3 dl tejet a tejszínporral és a fixálóval keményre verjük (vagy Oké Habmestert előírtak szerint elkészítjük), és a krém tetejére kenjük.
Erre tesszük rá a másik lapot, és csokival megcsorgatjuk. Ha elkészült, érdemes hűtőbe tenni szilárdulni.
Sütés hőfoka: 180 °C
Sütés módja: hőlégkeveréses
Tepsi mérete: kb. 30x40
Sütés ideje: 15 perc
A leveles vajas tésztát akkorára nyújtjuk mint a tepsi.Most 20cm x 34 cm tepsire készült a recept. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük egy nagyobb a kiolajozott tepsi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEloszor sutunk egy piskota lapot a 4 tojasbol A tojasfeherjeket kemeny habba verjuk A sargakat habosra kavarjuk a cukorral, hozzaadjuk a vizet, utana kanalankent a sutoporral e...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. krém: 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk 0,5 l tejben,és 2 dl vízben,2 ek cukorral, és 2 e.k liszttel. Közben kikeverünk 25 dk margarint 20 dk porcukorral . Ha kihűlt, a kettőt ös...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: Könnyű