4 bögre liszt
, 1 bögre tej
1 bögre víz
1 kk.cukor
3dkg élesztő
1/2 dl olaj
3 kk.só
szórás:magok,só,sajt,stb.
.Az egészet bedagasztjuk, az olajat féldagasztásnál csurgatjuk bele.Duplára kelesztjük , 12-14 részre osztjuk egyenként átgyúrjuk gömbölyítjük és szilikonos papírral bélelt sütőlemezre rakjuk.Duplára kelesztjük.A sütőt 200 fokra melegítjük, kis edénybe alulra vizet teszünk. Lespricceljük vízzel, megszórjuk szezámmaggal. A kifliket egyenként háromszögre nyújtjuk, megkenjük vékonyan vajjal , a nagyobbik végéről feltekerjük. Ezt is lehet megszórni magokkal, sajttal vagy durva sóval. Sülés után spiccelni vízzel.
Ha kenyér készül,azt 2 x hajtogatni,30 percenként.
A lisztet, a tönkölykorpát, a sót elkeverem, a közepébe mélyedést készítek, ide morzsolom az élesztőt, öntöm a joghurtot, az olajat és a vizet. Végül hozzáadom az öregtésztát is és...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat és pár perc a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű800 W-on két és fél perc
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeveles topis pogi 1kg liszt- fele sima, fele retesliszt, 60dkg daralt topi, 2 tojassargaja, 2 ek olvasztott zsir, 1 kocka eleszto+cukor a felfuttatashoz, 7dl tej, 3 tk so. Az ele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű