menu

Családireceptkönyv.hu

335.Lenmagos tejfölös csavart kifli


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg simaliszt
2 tk só
2 dl víz
3 ek tejföl
5 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
1 ek lenmag
1 kanál vaj a kenéshez
1 tojás a kenéshez

Elkészítés:


Egy tálba szitáljuk a lisztet, és összevegyítjük a lenmaggal a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, a tejfölt és az olvasztott vajat, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk.
A kenyértésztánál kissé lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk. Amikor már nem ragad a tálhoz vagy a kezünkhöz, kelesztőtálba tesszük, lefedjük, és kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát óvatosan ráfordítjuk a vékonyan belisztezett gyúródeszkára. Kiütögetjük belöle a levegőt, 8 egyforma darabba vágjuk, amiket egyesével gömbölyítünk, majd konyharuhával leta- karva 10-15 percig pihentetünk.
Ismét vékonyan belisztezzük a gyúródeszkát, és megformázzuk a kifliket.
Hosszába kinyújtjuk kb 15 cm X 25 cm majd vajjal megkenjük és feltekerjük. Középen hosszában egy pizzavágóval kettévágjuk és megfonjuk. Mehetnek a kiflik a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Ezután 25-30 percig kelni hagyjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.
A kifliket vagy vízzel vagy felvert tojással megkenjük.
Kb.25 perc alatt készre sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
kifli
kifli

Az élesztőt, egy deci langyos tejben, csipet cukorral felfuttatjuk. A lisztet nagyobb tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a joghurtot, cukrot, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Flat bread,töltött
Flat bread,töltött

Keverjük össze minden hozzávalót kombinálni. Ha sikerül a nagy tojás, adjunk hozzá még egy kis darált mandula és nyílgyökér por. (kb. 1 púpozott tbs mandula, 1 púpozott tsp nyílgyö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az én teljes kiőrlésű gépi kenyerem:
Az én teljes kiőrlésű gépi kenyerem:

Mindent belerakni. Alapprogramon elindítani. Csipogáskor a magokat belerakni. Dagasztás után a lapátokat kivenni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Hambi zsemle
Hambi zsemle

Tejet , élesztőt , pici cukrot felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt összekeverjük , dagasztjuk míg sima egyenletes tésztát nem kapunk . Duplájára kelesztjük ,( a tetejét olaj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk