50 DKG FINOMLISZT
2 TK SÓ
1,5 DL VIZ
1,5 DI TEJ
0,5 DL OLAJ
2 DKG ÉLESZTŐ
5 DKG RESZELT SAJT
1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, összevegyítjük a sóval. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a vizet, a tejet. és az olajat, végül rámorzsoljuk az élesztőt. Kézzel vagy géppel dagasztani kezdünk.
2. Amikor a tészta szép sima és fényes, már nem tapad a tálhoz vagy a kezünkhöz, kelesztőtálba tesszük, lefedjük, és 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.
3. A megkelt tésztát óvatosan ráfordítjuk a vékonyan beliszte zett gyúródeszkára. 10 egyforma darabra vágjuk, amiket egyesével gömbölyítünk, majd konyharuhával letakarva 15 percig pihentetünk.
4. Ezután a gombócokat 2 mm vastag, kb 14 cm széles és kb 30 cm hosszú ovális formára nyújtjuk. Hosszában félbehajtjuk, a széleket kicsit összenyomkodjuk, majd feltekerjük.
5. A minibagetteket sütőpapírral borított tepsibe fektetjük, letakarjuk, és 30 percig kelni hagyjuk. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra, és az aljába bekészítünk egy fémedényt.
6. A megkelt tekercseket lepermetezzük vizzel, és mindegyiknek a tetejére teszünk egy nagy csipet reszelt sajtot. A tepsit betoljuk a forró sütőbe. A fémedénybe 1 dl forró vizet öntünk.
A minibagetteket kb. 20 perc alatt aranyszinűre sütjük.
http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/parizsis-virag/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba mérem. 2 Összegyúrom. 3 2 mm vastagságúra kinyújtom a tésztát. 4 Körbevágom a tészta széleit, hogy szép formás rudakat kapjak. 5 Dere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyérsütőgép üstjébe tesszük a vaj kivételével minden hozzávalót. Hagyjuk, hogy összedolgozza a tésztát, csak ezután adjuk hozzá a puha vajat kis adagokban. Szép hólyagos tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos, cukrot tejben felfuttatjuk, majd jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval. 4 egyenlő részre osztjuk a tésztát és fél órát pihentetjük. Pihentetés után kör al...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű