50 dkg liszt
kb 3 dl tej
1 dl kefir
2 dkg élesztő
1 tk cukor
2 tk só
töltelék :olvasztott margarin, darált kolbász, sajt, sonka
kenés: tojás
Élesztőt futtatni. A többivel összekeverni, dagasztani. 30 perc kelés.
4 fele osztani, 30 cm kerekre nyújtani, 8 fele vágni.
Megkenni olvasztott margarinnal, tölteni, feltekerni. 2 órát pihentetni.Lekenni tojással.
200 -220 fok 10-15 perc.
Pontos receptem azért nincs ,mert nem igazán van lehetőségem konyha nélkül méricskélni így örülök ha egy tálba bele tudom önteni a hozzávalókat .A tojásokat felütöm ,beleteszem a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKimérem a tészta hozzávalóit. Egy igen egyszerű kelttésztát dagasztottam. A zsiradékot szándékosan hagytam ki, a töltelékből elég kerül majd a tésztába. A bedagasztott tésztát harm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet egy evőkanál cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk megkelni. A lisztet tálba borítjuk, beleütünk két tojást, adunk hozzá egy evőkanál cukrot, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű