• 800 g pulykamellfilé
• 150 g savanykás alma
• 100 g sajt
• 2 db tojás
• 100 g liszt
• 200 g zsemlemorzsa
• só, reszelt szerecsendió
• olaj a sütéshez
A pulykamellből 4 egyenlő nagyságú szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, kissé besózzuk. Az almát meghámozzuk, és 0,5 x 0,5 cm-es kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük, összekeverjük az almával, és reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Az elkészített töltelékkel a szeleteket betöltjük, két végét felhajtjuk, és szorosan feltekerjük, majd a végeit fogvájóval letűzzük.
A tojásokat felütjük, felverjük. A betöltött húst lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk és a felmelegített olajban lassan készre sütjük, majd lecsepegtetjük, és rézsútosan felszeletelve tálra rendezzük. Bármilyen burgonyaköretet adhatunk hozzá.
A pulykamell szeleteket sós, borsos, szerecsendiós tejbe áztatom (1 éjszakára). Sütés elõtt egy órával hozzáadom az összezúzott fokhagymát a tejhez. Lisztbe, tojásba, reszelt sajtb...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA libaaprólékot megtisztítjuk, hideg vízben, lassú tűzön feltesszük főzni. Megvárjuk, míg felforr, leszedjük a habját. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a borsot és sózzuk. Ha...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűEgyformára vágjuk, összekeverjük. néhány órát hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összetur...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű