45 dkg franciasaláta zöldségkeverék
2 db nagy pohár tejföl
1 evőkanál citromlé
só, bors
5 db tojás
20 g étkezési zselatin
5 evőkanál majonéz
A franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Bátran ízesítsük, nehogy a végeredmény sótlan legyen. A zselatint kb 1-1,5 dl forró vízhez adjuk, és kis lángon folytonos keverés közben feloldjuk benne. Hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzáadhatjuk a majonézes alaphoz, majd alaposan elkeverjük. A zöldség mixet is elkeverjük benne. Folpackal kibéleljük az őzgerincformát úgy, hogy mindkét oldalán túlnyúljon. A franciasaláta felét elsimítjuk a forma alján és sorban ráhelyezzük a tojásokat, majd a saláta másik felével lefedjük. Ráhajtjuk a fólia széleket minden irányból. A formát az asztalhoz ütögetjük, hogy egyenletesen kitöltse a saláta. Hűtőbe tesszük legalább 5 órára, de jobb, ha egy éjszakát tud dermedni. Másnap a tálaló-tálra borítjuk, eltávolítjuk róla a fóliát és tetszés szerint díszíthetjük piros paprikából kivágott virágszirmokkal, petrezselyem levelekkel
A lazacot egy kis tepsibe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és – ha akad otthon -, aláöntünk egy kis fehérbort. Alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Először a káposztát csíkozzuk fel. 2. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. 3. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a só...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűDen Senf und den Honig verrühren. Anschließend das Olivenöl und den Balsamico hinzugeben. Das Öl nicht vorher hinzugefügen, da sich der Senf und der Honig dann nicht zu einem ge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük és salátával bélelt tálba tesszük. Behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű