40 dkg liszt
15 dkg margarin
10 dkg cukor
1 cs sütőpor
5 tojássárgája
pici tej-kb 1,5 dl
1 kis üveg savanykás lekvár-ha lehet házi barack-
a habhoz
3 tojásfehérje
3 kanál víz
20 dkg kristálycukor
10 dkg kókuszreszelék
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, cukorral, sütőporral, a tojássárgájákkal és kevés tejjel. Gyúrható tésztát készítünk. 22 x 34-es tepsit kizsírozunk, és kilisztezünk. Kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és beletesszük a tepsibe. A lekvárral megkenjük tészta tetejét.Elkészítjük a habot: 3 tojásfehérjéhez 3 evőkanál vizet adunk, és habbá verjük. Ezután 20 dkg cukorral még tovább verjük, addig, míg jó kemény nem lesz, majd a 10 dkg kókuszreszeléket fakanállal beleforgatjuk.
Elterítjük a lekváron a kókuszos habot, és lassú tűzön kb. 20 percig sütjük. Ha a teteje kezd halványbarna lenni, akkor kész a sütemény. Kihűtjük, és kockákra vágjuk.
Krémesre keverjük a hozzávalókat, majd 170°C-on 40 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk, majd hozzáöntjük a liszthez. Beletesszük a tészta többi hozzávalóját, és kemény, rugalmas tésztává gyúrjuk. Kettéosztjuk, és 2 tégla...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMagozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk. Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Önt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szoba hőmérsékletű tojássárgákat kezdjük el habosítani először alacsonyabb fokozaton majd állítsuk nagyobb fokozatra a robotgépet. Közben a cukrot és a vizet keverjük össze és h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű