-1 tojás
- 50 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1,5 dkg élesztő
- 1,5 dl tej
- 15 dkg vaníliás cukor
- 23 dkg porcukor
1. Futtasd fel az élesztőt langyos, cukros tejben.
2. A porcukorból 8 dkg-t dolgozz össze a zsírral, liszttel, egy csipet sóval, a tojással és a felfuttatott élesztővel.
3. Ha összeállt a tészta, tedd félre egy órára, hogy megkeljen.
4. Lisztezett gyúrótáblán nyújtsd, majd szaggasd ki.
5. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon süsd készre, majd amikor már kész, még meleg állapotában szitálj rájuk porcukrot!
Kellemes sütést és jó étvágyat kívánok!
A sütőt 160 fokra előmelegítettem. A formát sütőpapírral béleltem, 1 dkg vajjal megkentem és egyenletesen rászitáltam a porcukrot. A lisztet, a diót, a szegfűborsot, a sütőpor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot felolvasztjuk,hozzákeverjük a margarint és a sűrített tejet.Lassú tűznél felfőzzük,majd belekeverjük a diót is.Az ostyalapokat megkenem ezzel a krémmel,a diókat egyenletes...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat gondosan összekeverjük. 2. Belerakjuk a lecsöpögtett gyümölcsöt, és megsütjük. 3. Tetejét porcukorral, esetleg csokimázzal bevonjuk. sütési hőfok: 180°C süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Fóliába becsomagoljuk és kb 20 percig hideghelyen (hütöben ) pihentetjük. Vékonyan lisztezett felületen kinyújtjuk és sütemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz