menu

Családireceptkönyv.hu

Csőben sült burgonya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60-70 dkg krumpli
20 dkg lágy sajt
2 evőkanál reszelt parmezán
2 púpozott evőkanál 12 %-os tejföl
3 karika mozzarella fonotka
2 tojás
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
egy csokor zöld kapor
só,bors
egy teáskanál sütőpor
vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:


A krumplit megtisztítjuk, majd a durva reszelőn ( amivel az almás pitéhez reszeljük az almát) nyersen lereszeljük. Egy kicsit kinyomkodjuk.
Feltörünk két tojást, habosra keverünk, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a parmezán felét, belekeverjük a tejfölt, sózzuk , borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott zöld kaprot, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és a sütőport,majd összekeverjük a reszelt krumplival és kivajazott tepsibe öntjük . A tetejére szórjuk a parmezán másik felét és a mozzarella szelettel díszítjük.
180 fokos sütőbe tesszük kb 20 perc múlva a tetejére alufóliát teszünk, hogy ne égjen meg a sajt, ekkor átkapcsoltam alsó- felső sütésre és további 15 percig sütöttem.

Csőben sült burgonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
RAKOTT MAKARÓNI
RAKOTT MAKARÓNI

A tésztát sós ,forró lobogó vízben kifőzzük,vízzel leöblítjük. Pici étolajat öntünk rá és összekeverjük. A vöröshagymát apróra daraboljuk,felmelegített olajon átfuttatjuk ,piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Cskbm naka
Tonhalas rántotta
Tonhalas rántotta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyuvecs, Kati féle
Gyuvecs, Kati féle

A kockára vágott sertéshúst kevés olajon pirospaprikával meghintve, zúzott fokhagymával, sóval, kevés vízzel felöntve félpuhára pároljuk. A karikára vágott vöröshagymát olajon ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Extra ropogós fűszeres tócsni
Extra ropogós fűszeres tócsni

burgonyákat meghámozzuk, lereszeljük, majd jéghideg vízbe rakva átmossuk. Egy szűrőt vékony textillel kibélelünk, és belekanalazzuk az előzőleg kicsavart burgonyát, majd felül öss...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk