Hozzávalók:
20 szelet sonka,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
2 dl tejföl,
10 dkg sajt,
só
2 tojás,
20 dkg zsemlemorzsa,
olaj a sütéshez
A vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik végére, kiskanál segítségével krémet teszünk, majd szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tojásba mártjuk és zsemlemorzsába hempergetjük majd megismételjük még egyszer, tojásba és zsemlemorzsába, vigyázva , hogy a végek jól bezáruljanak.Egy órára hűtőbe tesszük, majd forró olajban, hirtelen kisütjük.
Hidegen előételként, melegen feltétként tálalhatjuk.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tepsiben oszlassuk el az olajat. Egy közepes tálban verjük fel habverővel a tojásfehérjét, az egész tojásokat és a tejet. Adjuk hozzá a mustárt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lekvárhoz forraljuk fel a hozzávalókat, majd alacsony lángon pároljuk őket, amíg a keverék szirupos állagúvá nem sűrűsödik. Majd tegyük félre hűlni. Az uborkát szeleteljük fel m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzd meg a rizst a szokásos módon. Melegíts fel egy serpenyőt, és olajozd meg. A csirkét és a brokkolit enyhén pirítsd meg. Add hozzá a barna rizst, és keverd össze. Szórd rá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a sütőport összekeverjük majd hozzáadjuk a puha habbá vert tejszínhez. Hozzáadjuk a vajat is és kézzel összedolgozzuk. Fél órára hideg helyre tesszük, hogy elég kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes