1 kg lisz, 10 dkg cukor, 8 dkg élesztő, 1 kk só, 10 dkg vaj, 1/2 liter tej.
Töltelknek: 20 dkg sajt és 15-20 dkg vaj keveréke.
De akár mákkal, dióval vagy lekvárral is tölthetjük.
A lisztet a sóval, elkeverjük, az élesztőt a cukorral langyosítjuk, majd beletesszük az élesztőt. Ha felfutott hozzá öntjük a liszthez, majd olvasztott vajat. Jól kidolgozzuk, ajd kb 1 órát kelesztjük. Ha megkel kinyújtjuk és reszeltsajtos vajjal megkenjük, feltekerjük és a kis csigákat tepsiben megsütjük. Kiflicskéket is csinálhaunk akkor a tésztát 6 cipóra osztjuk, majd nyújtjuk nyolc felé vágjuk, töltjük, feltekerjük és kis kifliket formázunk belőle. Mielőtt a sütőből kivesszük olvasztott vajjal megkenjük.
Elkészítés: Egy tálban a lisztet és a sót összekeverjük, a 2 tojást felverjük és hozzáadjuk. A margarint mikróban langyosra olvasztjuk, a joghurtot is langyosra melegítjük. A langy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-az élesztőt felfuttatjuk cukros tejben -aztán bele a lisztbe minden hozzávaló -alaposan kidagasztjuk -1 órát kelesztjük --15 gombócra szedjük -egyenként alaposan k...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük. Langyosan belekeverjük a többi hozzávalóval együtt a dagasztógépbe. Az élesztőt meg lehet futtatni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval kis...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz