40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 sütőpor, 2 tk. só, 1 tejföl, reszelt sajt.
Hozzávalókat összegyúrni, 4-5 mm vastagra kinyújtani kiszaggatni, tetejét tojássárgájával lekenni, és megszórni sajttal, vagy magokkal.
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütni.
1. A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. 2. Cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3. A lisztet a zsírral vagy a vajjal és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítés Héjában sütött és áttört burgonyából 200 g-ot 200 g liszttel, 200 g vajjal, 25 g sóval és 1 egész tojással összedolgozunk. A tésztát hűtőszekrényben legalább egy ó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a munkalapra szitáljuk, ráöntjük az előre megreszelt sajtot, megsózzuk, és alaposan összekeverjük a szárazanyagokat. Elmorzsoljuk a zsírral jó alaposan, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kb. 2 – 3 cm-es csirkemáj darabkákat tekerjük be egy szalonna szeletbe és sütőben süssük meg. (Elkészítése itt megtekinthető : Csirkemáj baconszeletekbe tekerve) Hagyjuk a szalo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű