4 db nagyobb paradicsom
1 cukkini
1 padlizsán
3-4 mozarella sajt
1 kiskanál olivaolaj
1 gerezd foghagyma
2dl telföl
1 tojás
2 kanál reszelt parmezán
bazsalikum, só, bors, steak fûszersó
A zöldségeket és a mozarrellát vékony karikákra vágom, felváltva, egymást félig takarva egy tepsibe sorakoztatom. Betolom a sütôbe 180 fokon alsó-felsô sütéssel, 10 percre.
Sózom, borsozom, megszórom a steakfûszerrel.
A telfölt elkeverem az bazsalikummal, a tojással, az olivaolajjal, az összenyomott foghagymával és a parmezánnal.
Kiveszem a tepsit és ezzel lecsepegtetem, visszatolom és 200 °C-on még kb 10 percig sütöm, amíg szépen rápirul a telfölös-sajtos öntet.
Magában is nagyon finom, én azonban hús mellé köretként tálalom.
Az összevágott hagymát az olajban, fedő alatt megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a friss paradicsomot, paprikát beletesszük, és egy kevés vízzel félóráig főzzük, hogy szép...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA krumplikat pucold meg, majd reszeld le őket egy tálba, levet fog ereszteni, de ezt ne öntsd le róla, később még jól fog jönni. Add hozzá a tojást, az evőkanálnyi zsírt, sózd meg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA szárazanyagokat összekeverem, majd a kimért nedves hozzávalókat is és elegyítem a kettőt, habverővel simára keverem és mehet is a sütőpapíros formába. 180 fokon 40 percig sütöm....
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A padlizsánból egy éles késsel vágjatok hosszában kb. 4 mm vastag lapokat 2. A szeleteket rétegezzétek bele egy szűrőbe úgy, hogy minden réteget szórjatok meg durva szemű sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű