menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott zöldség Sárkány módra


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 5-4 fô
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db nagyobb paradicsom
1 cukkini
1 padlizsán
3-4 mozarella sajt
1 kiskanál olivaolaj
1 gerezd foghagyma
2dl telföl
1 tojás
2 kanál reszelt parmezán

bazsalikum, só, bors, steak fûszersó

Elkészítés:


A zöldségeket és a mozarrellát vékony karikákra vágom, felváltva, egymást félig takarva egy tepsibe sorakoztatom. Betolom a sütôbe 180 fokon alsó-felsô sütéssel, 10 percre.
Sózom, borsozom, megszórom a steakfûszerrel.
A telfölt elkeverem az bazsalikummal, a tojással, az olivaolajjal, az összenyomott foghagymával és a parmezánnal.
Kiveszem a tepsit és ezzel lecsepegtetem, visszatolom és 200 °C-on még kb 10 percig sütöm, amíg szépen rápirul a telfölös-sajtos öntet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Magában is nagyon finom, én azonban hús mellé köretként tálalom.

Rakott zöldség Sárkány módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gombapörkölt galuskával.
Gombapörkölt galuskával.

Az összevágott hagymát az olajban, fedő alatt megpirítjuk, a pirospaprikával meghintjük, a friss paradicsomot, paprikát beletesszük, és egy kevés vízzel félóráig főzzük, hogy szép...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Lapcsánka, Tócsni
Lapcsánka, Tócsni

A krumplikat pucold meg, majd reszeld le őket egy tálba, levet fog ereszteni, de ezt ne öntsd le róla, később még jól fog jönni. Add hozzá a tojást, az evőkanálnyi zsírt, sózd meg...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Csokis piskóta,tej és tojás nélkül
Csokis piskóta,tej és tojás nélkül

A szárazanyagokat összekeverem, majd a kimért nedves hozzávalókat is és elegyítem a kettőt, habverővel simára keverem és mehet is a sütőpapíros formába. 180 fokon 40 percig sütöm....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Parmigiana di melanzane (olasz rakott padlizsán)
Parmigiana di melanzane (olasz rakott padlizsán)

1. A padlizsánból egy éles késsel vágjatok hosszában kb. 4 mm vastag lapokat 2. A szeleteket rétegezzétek bele egy szűrőbe úgy, hogy minden réteget szórjatok meg durva szemű sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk