60 dkg pulykamell
1 cukkini
1 paradicsom
30 dkg friss gomba
1 dl paradicsomszósz
1-2 gerezd foghagyma
1 kiskanál olivaolaj
só, bors, majoranna, oregáno, cayenne bors
A húst csíkokra vágom, a cukkinit megmosom, hosszában elvágom és felszeletelem, a gombát megmosom ( nem kell hámozni) és negyedelem.
A paradicsomot egész apró kockákra vágom, a foghagymát összenyomom.
A húst borsozom, megszórom a fûszerekkel, az olivaolajon egy kicsit megpirítom, amig levet enged, aztán a kifôtt víz egy részét leöntöm róla.
Kevergetve tovább pirítom, hozzáadom a zöldségeket, fedô alatt, néha megkeverve addíg hagyom puhulni míg a megfônek a zöldségek.
Ez max.: 10 perc. Hozzáadom a paradicsomszószt, szükség esetén még fûszerezem, hagyom pár percet egybefôni.
Egy kicsit csípôs, aki ezt nem szereti kihagyhatja belôle a cayenne borsot. Szénhidrátot szinte nem tartalmaz, hogy ez így is maradjon én grillsajttal tálalom.
De finom bármilyen tésztafélével, rizzsel és burgonyás köretekkel is.
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk és kevés olajon átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Ezután 2-3 gerezd fokhagymát reszelünk hozzá, kevés liszttel (1 púpos ek kb) megszórjuk és felönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet és a mustárt összekeverjük egy nagyobb tálban, majd a megmosott csirkemellet enyhén kilopfoljuk (kb. 1 cm vastagra) majd beletesszük a tejes pácba, lefedjük és betesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet keverjük össze a fűszerekkel. Készíthetünk egyszerre nagyobb mennyiséget, hogy legközelebb már ne kelljen újra kevergetni! A húsokat először ne a lisztbe, hanem a tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés Míg a sütő melegszik a mézet összekeverjük a tejföllel és a magos mustárral, fűszerezzük, majd bekenjük a besózott és borsozott csirkét (nem feltétlenül kell túl vast...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű