menu

Családireceptkönyv.hu

Dödölle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg krumpli
kb. 12 ek liszt
20 dkg zsír, vagy olaj
3 fej hagyma
tálaláshoz tejföl

Elkészítés:


A krumplit annyi sós vízben teszem fel főni, amennyi éppen csak ellepi. Közben a hagymát apróra vágom és olajban megpirítom.

Ha a krumpli megfőtt nem szűröm le, hanem összetöröm a főzővízben. Hozzá kevertem a lisztet. Először kevesebbet, majd annyit, amennyit felvesz, hogy sűrű krumplipüré állagú legyen. Pár percig kevergetve főzöm.
Olyan sűrű lesz, hogy a fakanál megáll benne. Ha túl sok a víz, akkor a dödöllének lisztesebb íze van, ha alig lepi el, akkor inkább krumplipürésebb.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kiolajozok a hagymás olajjal, majd olajos kanállal nagy galuskákat szaggatok a krumplis masszából.
Végül elosztom a tetején a hagymát és sütőben átsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Szaftos hús mellé tálaljuk.
Önállóan is laktató étel.
Tejföllel is kínálhatjuk.
Pirospaprikával is megszórhatjuk.

Dödölle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Bolgár muszaka
Bolgár muszaka

A krumplit enyhén sós vízben, héjában megfőzzük. Megpucoljuk, kockára vágjuk.Kevés forró olajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. Rádobjuk a darált hús...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk. Töltelék: A hagymát kevés zsí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Francia toast lasagne
Francia toast lasagne

Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem beleöntöm a paradicsom szószt , a zakuszkát és a ketchupot nálam házi készítésű ,ízesítem a fűszerekkel és hozzáadom a tejfölt maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Csirkeegytál erdészné módra
Csirkeegytál erdészné módra

A vöröshagymát egy evőkanálnyi olajon fedő alatt megpirítjuk, megforgatjuk rajta a feldarabolt csirkét, majd 1 dl borban feloldott paradicsompürével felengedjük. Mellédobunk 2 gere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk