20-30 dkg szögletes keksz
120 dkg alma
15 dkg cukor
fahéj
1 citrom leve
17 dkg gríz
5 dl tej
5 dl tejszín
2 csomag vaníliás cukor
A megpucolt, lereszelt almát a cukorral, fahéjjal és citromlével puhára pároltam. Hozzáadtam a grízt és tejet, sűrűre főztem.
A tepsi alját (28×34 cm-es) kiraktam keksszel, ráborítottam az almatölteléket. A tetejét is kiraktam keksszel.
Mikor kihűlt, bevontam a vaníliás cukorral felvert habbal. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral lehet édesíteni.
Másnapra átpuhul a keksz és megszilárdul a töltelék, jól szeletelhető lesz.
A hozzávalókat botmixerrel pépesítem, sűrű kenhető krémet kapok. A hagyományos módon megsütött palacsintákat megtöltöm a krémmel.
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük habnak, a sárgáját alaposan kikeverjük a cukorral, majd beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, olajat. Átke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rámát,porcukrot,tojásokat,kakaót,csoki pudingot gőz fölött összemelegítjük.A gázról levesszük hozzáadjuk a kekszet,diót.Az őzgerincformát kibéleljük fóliával majd a töltelékünket...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat habosra verjük a cukorral.Közben hozzáadjuk a vaníliát. Lazán beleforgatjuk a sóval, kakaóval szódabikarbónával elkevert lisztet. A masszát, sütőpapírral bélelt tepsib...
Elkészítési idő: 70 perc + pihi Nehézség: Közepes