25 dkg rétesliszt
20 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
50 dkg túró
5 dkg Rama
2 dl tej
2 db tojás
A réteslisztet összekeverjük a porcukorral és a sütőporral, majd a felét egy kikent, kisebb tepsi aljába szórjuk egyenletesen. Ez lesz az első réteg.
Ezt követően rámorzsoljuk a túrót és a tetejére a Ramát, kisebb darabkákban, majd beborítjuk a maradék lisztes keverékkel, végül megöntözzük a 2 dl tejben simára kevert 2 db tojással.
60 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés A cukros tejben felfuttatom az élesztőt. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom a porcukrot a sót az élesztős tejet a felvert tojást a vaníliás cukrot a tejfö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edénybe tegyünk kevés vizet, és kezdjük el melegíteni. Helyezzük rá az üstöt úgy, hogy az ne érjen bele a vízbe! Így, vízgőz felett kezdjük el felverni a cukros tojáshabot. Add...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz és a nedves hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük, és összegyúrjuk, kb. 40-50 percre hűtőbe tesszük. Lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta A vizet a sóval, cukorral és a zsírral feltesszük forrni. Amikor a zsír elolvadt, fokozatosan a lisztet beledolgozzuk. Addig keverjük, míg a lábas aljától, falát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű