menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
4 - 6 db tojás
25 dkg parasztkolbász elhagyható és helyettesíthető hagymával is
4,5 dl tejföl

esetleg ételízesítő

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, felkarikázzuk. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd felkarikázzuk. A kolbászt is karikára vágjuk.
Egy tepsi vagy tűzálló tál aljára tesszük az olajat, a burgonya felét szépen eloszlatjuk rajta. Meghintjük ételízesítővel. Rátesszük a kolbászkarikákat, a kolbász tetejére pedig a tojásokat.
A tojások tetejét is megsózzuk. Befedjük a maradék karikára vágott burgonyával, meghintjük az ételízesítővel. A tejfölt 1 kávéskanálnyi ételízesítővel elkeverjük és a burgonya tetejére kenjük.
180 fokon körülbelül 30-40 perc alatt pirosra sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet kenyeret enni hozzá vagy akár savanyúságot

Rakott krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott krumpli
Rakott krumpli

A meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük (kb. 30 perc, persze ez fajtától függ). Közben a tojásokat is sós vízben keményre főzzük (10 perc). A megfőtt burgonyát egy kizsírozot...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Húsgombócok paradicsommártásban
Húsgombócok paradicsommártásban

A darált húst egy edényben jól összedolgozzuk a tojással, fúszerekkel, majd a prézlivel. Kis gombócokat formálunk a masszából és kicsit megolajozott tepsire rakjuk őket. 150 fokon...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Magyaros töltött paprika
Magyaros töltött paprika

1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékhez a ha...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rakott fokhagymás párizsi szelet
Rakott fokhagymás párizsi szelet

A csirkemellett szeletekre vágjuk és párizsiasan kisütjük olajban. Lisztbe-tojásba mártjuk sütés előtt. Egy nagy jénai aljában eloszlatjuk a kaikára vágott hagyát és a kisütött...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk