menu

Családireceptkönyv.hu

Székelykáposzta gerslivel - Gina módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertés apró hús
6 evőkanál étolaj
1.5-2 közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 -1,12 kg szálas savanyú káposzta
egy kis darab szalonna
víz
1 csomag gersli vagyis árpagyöngy
0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
2 teáskanál fűszerpaprika

szemes bors
babérlevél
ételízesítő

Elkészítés:


A húst és a hagymát felkockázom.
A káposztát kicsavarom a levétől.
Olajon üvegesre dinsztelem a hagymát, ráteszem a húst, és fehéresedéig dinsztelem, rászórom a pirospaprikát, hozzáadom a kicsavart és kissé összébb vágott káposztát, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Megsózom, belerakom a szemes borsot, a babérlevelet, az ételízesítőt és egy kis darab szalonnát. Amikor a hús félig puha, hozzáadom a gerslit, elkeverem, és az egészet puhára főzöm. Ha szükséges, az elfőtt vizet pótolom.Majd behabarom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha már majdnem kész Jön a habarás.

A habarás tejjel, tejföllel vagy tejszínnel készülhet: négy személyre 2 deci folyadékban egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk.
Ha tejjel vagy tejszínnel készítjük, tehetünk bele egy tojás sárgáját is, a felhasználástól függően.
Ha a lisztet jól elkevertük, a forró leves vagy főzelék levéből apránként adagolva, folyamatos keverés mellett kétszeresére egészítjük ki habarásunkat.
Ezután a forró, zubogó levesbe (főzelékbe) csurgatjuk, persze közben folyamatosan keverni kell.
A habarás

A habarás tejjel, tejföllel vagy tejszínnel készülhet: négy személyre 2 deci folyadékban egy evőkanál lisztet csomómentesre keverünk.
Ha tejjel vagy tejszínnel készítjük, tehetünk bele egy tojás sárgáját is, a felhasználástól függően.
Ha a lisztet jól elkevertük, a forró leves vagy főzelék levéből apránként adagolva, folyamatos keverés mellett kétszeresére egészítjük ki habarásunkat.
Ezután a forró, zubogó levesbe (főzelékbe) csurgatjuk, persze közben folyamatosan keverni kell.

Székelykáposzta gerslivel - Gina módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldséges frittata
Zöldséges frittata

1. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd beletesszük az összevágott zöldségeket és fedő alatt, lassú tűzön megpároljuk őket. 2. Közben a tojásokat felverjük a tejjel, sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Vega taco
Vega taco

sütőt előmelegítjük 200 fokra • az első 5 hozzávalót (azaz a zöldségeket, a bab kivételével) egy nagy tepsibe szórjuk • meglocsoljuk kevés olívaolajjal, fűszerezzük, jó alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cukkinis-répás lepény
Cukkinis-répás lepény

Olajozott, prézlizett tepsibe kell sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Pulykafodor joghurtos- mentás uborkasalátával
Pulykafodor joghurtos- mentás uborkasalátával

1. A húst leöblítjük, szárazra töröljük, folpackkal letekarva kissé kiverjük-elvékonyítjuk. Kétujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd 4-5 cm-ként átszúrva bambuszpálcikákra tűzzük, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk