menu

Családireceptkönyv.hu

Meglepetés csirke sajtosan, ínyenc szósszal! 30 perc


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db csirkemell,
1 bögre tej,
6 db közepes nagyságú burgonya,
1 db hagyma,
2 db paradicsom,
2 db tojás,
2-3 gerezd fokhagyma,
150-200 g sajt,
3 evőkanál tejföl vagy majonéz,
olaj a forma kikenéséhez,
só, bors ízlés szerint,
petrezselyemzöld

Elkészítés:


Vágjuk fel a csirkemellet apró darabokra, öntsük rá a tejet és hagyjuk állni 1-1,5 órát, hogy a csirkemell megpuhuljon, közben készítsük el a formákat alufóliából, ebben lesz a “meglepetés”.
A fóliát hajtsuk össze több rétegbe és helyezzük egy befőttes üveg, vagy joghurtos doboz aljára. Hajtsuk be a széleit minél egyenletesebben és vegyük le a befőttesüvegről. Ha nincs otthon alufóliád akkor elkészítheted sütőformákban is.
Tegyük a fóliából készített formákat tepsibe és kenjük ki a belsejüket olajjal. A burgonyát karikázzuk fel és rakjuk bele a formákba, fűszerezzük sóval, borssal.
A burgonyakarikákra tegyük rá a felszeletelt hagymakarikákat.
Készítsük el a szószt: verjük fel a tojást, adjuk hozzá a majonézt vagy a tejfölt és kavarjuk jól össze, öntsük rá az elkészített szószt a húsra ( kb. 2 kanállal jusson mindegyik adagra). Ha véletlenül kevés a szósz, akkor még készítsünk egy adagot. A szószra tegyük rá a karikára vágott paradicsomot és az apróra vágott fokhagymát.
A tetejére szórjuk rá a reszelt sajtot.180 fokos sütőben süssük 20-30 percet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egyben sütöttem tepsiben, nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott csirkemáj kicsit másképp!
Rántott csirkemáj kicsit másképp!

A májat megtisztítjuk. A fokhagymát apróra vágjuk és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. A májakat lecsepegtetjük és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejfölös borsós csirkeragu
Tejfölös borsós csirkeragu

A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk alisztet és folyamatosan kevergetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Májpástétom - Pâté de foie de poulet
Májpástétom - Pâté de foie de poulet

A májat tisztítsuk meg, és vágjuk fel kisebb darabokra. Tegyük egy tálba, amit felöntünk annyi tejjel, hogy ellepje. A póréhagymát vágjuk fel vékony karikára, és egy serpenyőben e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Rita
Borított csirkecomb
Borított csirkecomb

A combokat lebőrözzük és kicsontozzuk, lehetőleg úgy, hogy a hús egyben maradjon. A tenyérnyi darabokat enyhén kiklopfoljuk, besózzuk, borsozzuk, és hűtőbe tesszük. Ragu készít...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk