menu

Családireceptkönyv.hu

Csokifagyi trollanyu


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 kisebb tojás kettéválasztva
15 dkg erythritol (por alakú) ízlés szerint
1 tk. vaníliás édesítő
2,5 dl mandulatej
2 teáskanál zselatin
2 nagy ek. kakaópor
10 dkg étcsoki
1,5 dl kókuszkrém behűtve (opcionális)

Elkészítés:


Válaszd ketté a tojásokat, a sárgákat az édesítő felével keverd habosra, fehéredésig. A mandulatejet öntsd egy kisebb fazékba és melegítsd fel (nem kell felforralni), csurgasd a habos tojássárgához folytonos keverés közben. Öntsd vissza a fazékba és alacsony lángon vagy vízgőz felett kevergetve főzd 5-6 percig, míg kicsit besűrűsödik. Vedd le a tűzről, keverd bele a zselatint, az apróra tördelt csokit és a kakaóport, keverd csomómentesre és hűtsd ki, majd tedd hűtőbe, kb fél órára. A tojásfehérjéket verd fel, amikor félkemény, kanalanként add hozzá a maradék édesítőt, ved tovább, míg fényes, kemény hab nem lesz beleőle. A behűtött kókuszkrémet is verd kemény habbá. Ha nem szeretnél kókuszkrémet használni egyszerűen hagyd ki, vagy ha van maradék tojásfehérjéd, akkor használj 1-2 plusz fehérjét. Amikor a csokis krém elkezd megdermedni, keverd hozzá a tojáshab harmadát, lazítsd fel vele, majd a maradékot is forgasd bele óvatosan egy spatulával, végül a kókuszkrémet is, de ahogy írtam ezt akár ki is hagyhatod. Öntsd a krémet egy lapos szilikon formába vagy vékonyan kiolajozott teflonos tesibe és tedd fagyasztóba 2-3 órára. Szeletekre vágva tálald, felvert kókuszkrémmel, gyümölccsel vagy gyümölcs öntettel. Ha tovább áll a fagyasztóban és nagyon kemény, akkor fogyasztás előtt legalább 15 perccel vedd ki, hogy szeletelhető legyen. Fagyaszthatod műanyag dobozban is és gombócolva is tálalhato

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2015/06/csokolades-fagyiszelet-paleo.html

Csokifagyi trollanyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszerek III.
Fűszerek III.

Szegfűszeg Népies neve: fűszerszegfű, szegecskeEgyike a legrégibb és a legkedveltebb aromájú fűszereknek. A fűszer jellemző, kellemes, fűszeres illatú, kesernyés, édeskés íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyúl vadasan zsemlegombóccal
Nyúl vadasan zsemlegombóccal

A zöldségeket megfőzzük, a nyulat beletesszük, egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. Másnap a nyulat feltesszük külön vízben főni, ha puha, a zöldséges páclevet hozzáöntjük, kb. 10 p...

Elkészítési idő: 12 + 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Duplasajtos-sonkás melegszendvics
Duplasajtos-sonkás melegszendvics

A szendvicskrémhez A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, a tojással és a mustárral. Beleaprítjuk a snidlinget, sóval-borssal fűszerezzük, majd rákenjük a kenyérszeletekre....

Elkészítési idő: 17 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar almás tócsni
almás tócsni

Az almákat megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházat, majd a kis lyukú reszelőn lereszelem. Az összes hozzávalóval összekeverem, lisztet, annyit adok hozzá, hogy nokedli tészta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk